Wat zijn duurzame bloemen? - Marie Poppies
maandag, 13 september 2021

Wat zijn duurzame bloemen?

‘Duurzaamheid’ is een van de meest gegoogelde woorden van deze tijd. Het is moeilijk om door het bos de bomen te zien in een tijd waarin zoveel bedrijven, zelfs de meest vervuilende, er prat op gaan duurzaam te zijn. Wij zullen het dus niet op een universele manier kunnen definiëren, maar wat bloemen betreft, weten wij er veel van en wij zullen uitleggen wat wij ervan denken.

Laten we teruggaan naar de basis, het idee van het boeket is om een stukje natuur in huis te halen. Deze bloemen stellen u in staat wat dichter bij de natuur te komen en in zekere zin uw batterijen weer op te laden. En de natuur waar je naar streeft, wordt vernietigd door de conventionele productie van deze bloemen. Enorme tegenstrijdigheid, is het niet? Ja, de overgrote meerderheid van de bloemen wordt gekweekt in serres die 24 uur per dag worden verwarmd en verlicht, of per vliegtuig ingevoerd uit warme landen. De koolstofvoetafdruk is bijgevolg monsterlijk: wanneer u een boeket conventionele rozen krijgt aangeboden, heeft dat evenveel broeikasgassen uitgestoten als wanneer u van Parijs naar Londen was gevlogen... Voeg daarbij het absoluut alomtegenwoordige gebruik van pesticiden die de biodiversiteit aantasten en de bodem vernietigen (en de compost waar u ze weggooit), en u hebt een groot deel van het probleem gedekt.

Bij Marie Poppies zijn onze bloemen dit; bloemen die mooi zijn, lokaal geproduceerd, zonder pesticiden in gezonde grond en zonder verwarmde serres. Deze bloemen blijven de bondgenoten van de biodiversiteit en de planeet, terwijl ze een beetje natuur in uw huis brengen.

Wij proberen aan dit alles een vleugje menselijkheid toe te voegen door zo transparant mogelijk te zijn en door een inkijk te geven in het leven van onze producenten en onszelf. Jouw Marie Poppies bloemen hebben een verhaal... Geniet ervan.

ONTDEK
 

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor een optimale browse-ervaring moet het gebruik van cookies toegelaten zijn.

aanpassen