Onze waarden - Marie Poppies aller au contenu

De start van het project

Dit is het verhaal van twee jonge vrouwen, optimistisch en enthousiast, die, geconfronteerd met de ecologische urgentie, besloten om de schoonheid van bloemen anders te beleven.  

Gepassioneerd door bloemen, realiseerde Marie zich al snel de vreselijke milieu-impact veroorzaakt door de invoer van boeketten die onze huizen opfleuren. Helaas bestaan er weinig alternatieven. Hoewel de productie van ecologisch verantwoorde bloemen elke dag groeit, kunnen bloemisten ze nog te zelden kopen en hebben burgers er niet altijd toegang toe. In het najaar van 2019 trok Marie haar laarzen aan om producenten en bloemisten te ontmoeten en richtte ze een korte-lijn-collecte op.

Het was in februari 2020 dat Valentine, ook gepassioneerde boeketliefhebber, mee instapte in het avontuur! Haar drijfveer? Geluk brengen aan onze geliefden terwijl we onze aarde blijven beschermen. 

Samen bieden ze nu ecologisch verantwoorde en seizoensgebonden boeketten geproduceerd door Belgische telers, gemaakt door lokale bloemisten en geleverd op de fiets, om je leven op een ecologisch verantwoorde manier op te fleuren.

image

 Onze waarden

1 - Uitmuntendheid

Wij garanderen u een onberispelijke service, van de selectie van onze telers en bloemisten tot de levering van uw boeket. Dit laatste gebeurt op de fiets voor een persoonlijke, gegarandeerde en vlotte levering.

2 - Bereikbaarheid

We willen gewoon dat iedereen kan genieten van de schoonheid van de bloemen met respect voor het milieu. Naast het bieden van een netwerk van toegewijde telers en bloemisten, leveren wij prachtige boeketten om uw huis op te fleuren.

3 - Duurzaamheid

Onze bloemen zijn ecologisch verantwoord, dus geteeld zonder pesticiden, zonder verwarming of verlichting en met beperkt afval. In de logica van korte-keten zijn onze bloemen ook 100% van Belgisch bodem en samengesteld door lokale bloemisten.

4 - Innovatie

Gedreven door een constante wens om te innoveren, ontwikkelen we elke dag nieuwe oplossingen en alternatieven om de bloemenmarkt te ontwikkelen zodat u kan genieten van hun schoonheid en heerlijke geur.

image

Onze missie

Bij Marie Poppies staan we voor vernieuwing ! We engageren ons in het bevorderen en ondersteunen van ecologisch verantwoorde tuinbouw om Belgische telers in staat te stellen hun brood te verdienen met hun productie, terwijl we lokale bloemisten aanmoedigen in hun duurzame transitie. We maken ecologisch verantwoorde bloemen meer toegankelijk door een zorgvuldige selectie van partners en onberispelijke levering in heel België.  

Ons team

Marie

Marie is vriendelijk en enthousiast en houdt van de meest onhaalbare uitdagingen, waardoor ze uiteindelijk steeds verder gaat.

Valentine

Volhardend en met een glimlach op haar gezicht, is Valentine dynamisch in alles wat ze doet en geeft ze 100% voor dit project waarin ze gelooft.
 

Ce site utilise des cookies. En acceptant les cookies vous pourrez bénéficier d’une expérience de navigation optimale.

personaliser